Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lody z likieru słony karmel, z malinami i jagodami. Lekkie, puszyste i bardzo bogate w smaku!
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 673
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 376
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 78
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 57
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 22
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 673
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 376
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 78
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 57
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 22
Składniki
Połowę śmietanki mieszamy z mlekiem i 50g cukru. Podgrzewamy na małym ogniu, prawie do wrzenia. Odstawiamy do ostygnięcia. Drugą część śmietanki, wraz z pozostałym cukrem ubijamy. Mieszamy obie śmietanki, dodajemy likier i owoce. Przelewamy do pojemnika, wkładamy do zamrażarki. Co 30 minut masę wyciągamy i mieszamy, aby równo zamarzała. Po 3-4 godzinach masa będzie już bardzo gęsta. Zostawiamy do zupełnego zamrożenia. Lody gotowe! Lody najlepiej wyciągać z zamrażarki 5 minut przed podaniem, aby łatwiej było je nakładać.