Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodzone mleko skondensowane, śmietanka i kwaśne wiśnie = obłędnie pyszne lody
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 4710
Sobota - to czas na grillowanie. Prosty przepis na smakowity kociołek pełen r...
Odsłon: 279
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 798
Efekt chrupkości najłatwiej uzyskać dodając więcej oleju do smażenia, i tak o...
Odsłon: 1137
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 436
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 4710
Sobota - to czas na grillowanie. Prosty przepis na smakowity kociołek pełen r...
Odsłon: 279
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 798
Efekt chrupkości najłatwiej uzyskać dodając więcej oleju do smażenia, i tak o...
Odsłon: 1137
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 436
Składniki
Wiśnie przełożyć na dużą patelnię, dodać cukier. Gotować na dużym ogniu, często mieszając, do szybkiego odparowania soku. Wystudzić.
Schłodzone mleko skondensowane przelać do głębokiej miski, dodać śmietankę i esencję waniliową. Ubijać do powstania gęstego kremu.
Masę śmietankową lekko przemieszać z wiśniami, przełożyć do pojemnika, wstawić na kilka godzin do zamrażarki.