Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodzone mleko skondensowane, śmietanka i kwaśne wiśnie = obłędnie pyszne lody
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8439
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 522
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8439
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 522
Składniki
Wiśnie przełożyć na dużą patelnię, dodać cukier. Gotować na dużym ogniu, często mieszając, do szybkiego odparowania soku. Wystudzić.
Schłodzone mleko skondensowane przelać do głębokiej miski, dodać śmietankę i esencję waniliową. Ubijać do powstania gęstego kremu.
Masę śmietankową lekko przemieszać z wiśniami, przełożyć do pojemnika, wstawić na kilka godzin do zamrażarki.