Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodzone mleko skondensowane, śmietanka i kwaśne wiśnie = obłędnie pyszne lody
Wigilijne śledzie w śmietanie to najlepsze śledzie , które zawsze muszą być n...
Odsłon: 537
Wolno, z atencją i starannie gotowany CARAPULCRA CHACHAPOYA czyli gulasz lud...
Odsłon: 46
Witam serdecznie i zapraszam na paszteciki z kapustą i grzybami. Paszteciki z...
Odsłon: 15155
Pieczony, domowy pasztet z łopatki wieprzowej to wyśmienity dodatek do pieczy...
Odsłon: 1934
Wigilijne śledzie w śmietanie to najlepsze śledzie , które zawsze muszą być n...
Odsłon: 537
Wolno, z atencją i starannie gotowany CARAPULCRA CHACHAPOYA czyli gulasz lud...
Odsłon: 46
Witam serdecznie i zapraszam na paszteciki z kapustą i grzybami. Paszteciki z...
Odsłon: 15155
Pieczony, domowy pasztet z łopatki wieprzowej to wyśmienity dodatek do pieczy...
Odsłon: 1934
Składniki
Wiśnie przełożyć na dużą patelnię, dodać cukier. Gotować na dużym ogniu, często mieszając, do szybkiego odparowania soku. Wystudzić.
Schłodzone mleko skondensowane przelać do głębokiej miski, dodać śmietankę i esencję waniliową. Ubijać do powstania gęstego kremu.
Masę śmietankową lekko przemieszać z wiśniami, przełożyć do pojemnika, wstawić na kilka godzin do zamrażarki.