Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodzone mleko skondensowane, śmietanka i kwaśne wiśnie = obłędnie pyszne lody
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19282
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13051
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1702
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232149
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19282
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13051
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1702
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232149
Składniki
Wiśnie przełożyć na dużą patelnię, dodać cukier. Gotować na dużym ogniu, często mieszając, do szybkiego odparowania soku. Wystudzić.
Schłodzone mleko skondensowane przelać do głębokiej miski, dodać śmietankę i esencję waniliową. Ubijać do powstania gęstego kremu.
Masę śmietankową lekko przemieszać z wiśniami, przełożyć do pojemnika, wstawić na kilka godzin do zamrażarki.