Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Lody z borówek amerykańskich"
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 167
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 102
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 167
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 102
Składniki
Umyte, osuszone borówki miksujemy w mikserze lub benderze z kielichem. Wlewamy skondensowane mleko z puszki, dwie łyżki soku z cytryny i ekstrakt waniliowy. Miksujemy na jednolitą masę. Mus przelewamy np. do metalowej miski.
Zimną kremówkę ubijamy na sztywno. Porcjami dodajemy do masy owocowej. Mieszamy delikatnie.
Gotową masę umieszczamy w specjalnych, kupnych silikonowych lub plastikowych foremkach do lodów na patyku albo w małych kubeczkach np. po śmietance, kefirze czy jogurcie. Wkładamy do zamrażarki. Po pięciu godzinach mrożenia lody są gotowe.
25 min + 5 godz. Cena jednej porcji około 1,10 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 104 kcal Białko 4,8 g/Tłuszcz 11 g/Węglowodany 42 g
<a href="http://przepisy.swiatkobiety.pl/ciasta-desery/news-mrozenie-lodow,nId,1893016" target="_blank">Jak mrozić lody</a>Źródło: Rewia