Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Lubelska babka ziemniaczana"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 172
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 133
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 788
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 172
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 133
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 788
Składniki
Ziemniaki obierz i zetrzyj na tarce. Odciśnij z nadmiaru wody. Kiełbasę pokrój w drobną kostkę, podsmaż na suchej patelni do momentu, aż się zrumieni i wytopi się z niej tłuszcz. Odstaw do ostygnięcia. Do startych ziemniaków dodaj jajka, drobno posiekane cebule oraz kiełbasę (wraz z tłuszczem z patelni).
Wsyp sól (1,5 łyżeczki) i pieprz (1 łyżeczka). Całość wymieszaj i wsyp mąkę wraz z papryką. Naczynie żaroodporne wyłóż plastrami boczku i wypełnij masą ziemniaczaną. Wstaw do piekarnika i piecz 2 godziny w temperaturze 180°C.Źródło: Na żywo