Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawe ciasto o równie ciekawej nazwie ;-)
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34689
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 918
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 380
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4022
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34689
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 918
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 380
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4022
Składniki
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej Masło zmiksować z cukrem i skórką z cytryny na gładką jasną masę. Gdy wszystko będzie dobrze zmiksowane, dodać stopniowo po jednym całym jajku i dalej miksować. Dodać stopniowo mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą. Keksówkę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Ciasto przełożyć do formy, wierzch posypać dwoma łyżkami cukru.
Całość wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 1 godzinę w temperaturze 170 stopni C. Przed wyjęciem z piekarnika sprawdzić patyczkiem czy ciasto się upiekło. Smacznego :-)