Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i bardzo szybkie ciasto, bez użycia miksera, wprost ciasto idealne jak macie mało czasu lub ochoty na pieczenie.
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 81
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2543
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 615
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 911
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 81
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2543
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 615
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 911
Składniki
Jajka, cukry oraz olej rozmieszaj za pomocą rózgi kuchennej do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodaj mąkę i proszek do pieczenia i wymieszaj do połączenia. Przelej do formy wysmarowanej tłuszczem lub wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu poukładaj owoce, w razie potrzeby podziel je na mniejsze cząstki. Piecz w temp. 180°C przez ok. 30 min do suchego patyczka. Po upieczeniu i ostygnięciu posyp cukrem pudrem.