Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 232
Bułaczanka to tradycyjna kiszka z mięsem wieprzowym pochodząca z województwa...
Odsłon: 2090
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 10182
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 969
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 232
Bułaczanka to tradycyjna kiszka z mięsem wieprzowym pochodząca z województwa...
Odsłon: 2090
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 10182
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 969
Składniki
Do miski wbijam jajko i je roztrzepuję. Następnie dodaję sól, cukier i ocet i ubijam dalej na pianę.
Teraz następuje najbardziej czasochłonna część – dodajemy olej cały czas miksując – na początku po kilka kropel, potem bardzo cieniutkim strumyczkiem. Przyda się więc robot na podstawie, bo troszkę trzeba będzie pomiksować.
Majonez powinien mieć gęstą, aksamitną konsystencję. Na samym końcu doprawiam go pieprzem. Smacznego!!!