Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 310
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1438
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 459
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1168
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 310
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1438
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 459
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1168
Składniki
Do miski wbijam jajko i je roztrzepuję. Następnie dodaję sól, cukier i ocet i ubijam dalej na pianę.
Teraz następuje najbardziej czasochłonna część – dodajemy olej cały czas miksując – na początku po kilka kropel, potem bardzo cieniutkim strumyczkiem. Przyda się więc robot na podstawie, bo troszkę trzeba będzie pomiksować.
Majonez powinien mieć gęstą, aksamitną konsystencję. Na samym końcu doprawiam go pieprzem. Smacznego!!!