Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam, pychota.
Odsłon: 227
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 40
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 124
Polecam, pychota.
Odsłon: 227
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 40
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 124
Składniki
Do miski wbijam jajko i je roztrzepuję. Następnie dodaję sól, cukier i ocet i ubijam dalej na pianę.
Teraz następuje najbardziej czasochłonna część – dodajemy olej cały czas miksując – na początku po kilka kropel, potem bardzo cieniutkim strumyczkiem. Przyda się więc robot na podstawie, bo troszkę trzeba będzie pomiksować.
Majonez powinien mieć gęstą, aksamitną konsystencję. Na samym końcu doprawiam go pieprzem. Smacznego!!!