Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
postanowiłam po raz pierwszy zrobić makaroniki-pyszne, małe ciasteczka migdałowe z kremem maślanym. Chociaż nie wyszły zbyt piękne to smakowały rewelacyjnie.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12346
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1392
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13212
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5469
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12346
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1392
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13212
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5469
Składniki
Cukier puder wraz z mąką migdałową przesiewamy do miski. Następnie w drugiej misce ubijamy białka ze szczyptą soli, stopniowo dodając cukier. Piana musi być sztywna, błyszcząca a cukier całkowicie rozpuszczony. Następnie dodajemy barwnik
Do piany dodajemy mąkę migdałową z cukrem pudrem i bardzo delikatnie mieszamy razem, najlepiej łyżką. Masę przekładamy do rękawa, wyciskamy małe okrągłe ciasteczka na blaszkę. Uderzamy delikatnie blaszką o stół by usunęły się bąbelki powietrza. Odkładamy je na ok 30 minut by obeschły, jak dotkniemy placem nie powinny brudzić. Makaroniki pieczemy ok 10 minut w temp 170 stopni, potem uchylamy piekarnik by wyszła para i dosuszamy jeszcze ok 15 minut. Wyciągamy z piekarnika i studzimy.
Masło ucieramy z cukrem pudrem i powstałym kremem przekładamy ciasteczka.