Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
postanowiłam po raz pierwszy zrobić makaroniki-pyszne, małe ciasteczka migdałowe z kremem maślanym. Chociaż nie wyszły zbyt piękne to smakowały rewelacyjnie.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 28
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3512
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 115
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 840
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 28
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3512
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 115
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 840
Składniki
Cukier puder wraz z mąką migdałową przesiewamy do miski. Następnie w drugiej misce ubijamy białka ze szczyptą soli, stopniowo dodając cukier. Piana musi być sztywna, błyszcząca a cukier całkowicie rozpuszczony. Następnie dodajemy barwnik
Do piany dodajemy mąkę migdałową z cukrem pudrem i bardzo delikatnie mieszamy razem, najlepiej łyżką. Masę przekładamy do rękawa, wyciskamy małe okrągłe ciasteczka na blaszkę. Uderzamy delikatnie blaszką o stół by usunęły się bąbelki powietrza. Odkładamy je na ok 30 minut by obeschły, jak dotkniemy placem nie powinny brudzić. Makaroniki pieczemy ok 10 minut w temp 170 stopni, potem uchylamy piekarnik by wyszła para i dosuszamy jeszcze ok 15 minut. Wyciągamy z piekarnika i studzimy.
Masło ucieramy z cukrem pudrem i powstałym kremem przekładamy ciasteczka.