Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzeszki makowe z dodatkiem aromatu migdałowego napełnione orzechowym kremem to rarytas dla podniebienia.
Mąki posiekać z masłem, cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. Żółtka z cukrem z wanilią, aromatem i śmietaną utrzeć. Połączyć z mąką, dodać mielony mak, zagnieść ciasto, zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na pół godziny.
Następnie z ciasta utoczyć małe kuleczki, włożyć do foremek i wylepić. Ułożyć na blaszce, wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 12-15 minut, ostudzić.
Krem orzechowy:
Masło z cukrem pudrem utrzeć na puszysty krem dodając stopniowo masło orzechowe i rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę. Doprawić do smaku sokiem z cytryny.
Krem przełożyć do szprycy cukierniczej, napełnić zimne orzeszki i zlepiać po 2 razem.
Po wierzchu można oprószyć cukrem pudrem.
Prosty i szybki przepis na ciasto na pizzę! Ja jako laik w pieczeniu i gotowa...
Odsłon: 34
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 10462
Sernik ma różne oblicza. Wolisz ten ciężki, wilgotny, lekko kwaskowy? Czy kre...
Odsłon: 353
Delikatne, mięciutkie, pachnące śliwką i marcepanem. Stary domowy przepis któ...
Odsłon: 113
Prosty i szybki przepis na ciasto na pizzę! Ja jako laik w pieczeniu i gotowa...
Odsłon: 34
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 10462
Sernik ma różne oblicza. Wolisz ten ciężki, wilgotny, lekko kwaskowy? Czy kre...
Odsłon: 353
Delikatne, mięciutkie, pachnące śliwką i marcepanem. Stary domowy przepis któ...
Odsłon: 113
Składniki
Mąki posiekać z masłem, cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. Żółtka z cukrem z wanilią, aromatem i śmietaną utrzeć. Połączyć z mąką, dodać mielony mak, zagnieść ciasto, zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na pół godziny.
Następnie z ciasta utoczyć małe kuleczki, włożyć do foremek i wylepić. Ułożyć na blaszce, wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 12-15 minut, ostudzić.
Krem orzechowy: Masło z cukrem pudrem utrzeć na puszysty krem dodając stopniowo masło orzechowe i rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę. Doprawić do smaku sokiem z cytryny.
Krem przełożyć do szprycy cukierniczej, napełnić zimne orzeszki i zlepiać po 2 razem.
Po wierzchu można oprószyć cukrem pudrem.
Przepisy Desery
Desery
MLECZNE CIASTO Z MALINAMI ( EKSPRESOWE )
Desery
Pancakes jogurtowe
Desery
EKSPRESOWE CIASTO Z BIAŁEK Z MALINAMI
Desery
Tarta owocowa
MLECZNE CIASTO Z MALINAMI ( EKSPRESOWE )
Latem zawsze mamy ochotę na szybkie ciasta z sezonowymi owocami. Większość cz...
Odsłon: 112
Pancakes jogurtowe
pyszne puszyste Pancakes jogurtowe
Odsłon: 41