Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzeszki makowe z dodatkiem aromatu migdałowego napełnione orzechowym kremem to rarytas dla podniebienia.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1948
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1634
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2614
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1948
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1634
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2614
Składniki
Mąki posiekać z masłem, cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. Żółtka z cukrem z wanilią, aromatem i śmietaną utrzeć. Połączyć z mąką, dodać mielony mak, zagnieść ciasto, zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na pół godziny.
Następnie z ciasta utoczyć małe kuleczki, włożyć do foremek i wylepić. Ułożyć na blaszce, wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 12-15 minut, ostudzić.
Krem orzechowy: Masło z cukrem pudrem utrzeć na puszysty krem dodając stopniowo masło orzechowe i rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę. Doprawić do smaku sokiem z cytryny.
Krem przełożyć do szprycy cukierniczej, napełnić zimne orzeszki i zlepiać po 2 razem.
Po wierzchu można oprószyć cukrem pudrem.