Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzeszki makowe z dodatkiem aromatu migdałowego napełnione orzechowym kremem to rarytas dla podniebienia.
Jest to wspaniały, wysoki przekładaniec idealny na każdą okazję. Łatwy do zro...
Odsłon: 104
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 34
Taka babcina postna zupka. Smak i zapach najpiękniejszy na świecie. Z całą st...
Odsłon: 79
Jest to wspaniały, wysoki przekładaniec idealny na każdą okazję. Łatwy do zro...
Odsłon: 104
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 34
Taka babcina postna zupka. Smak i zapach najpiękniejszy na świecie. Z całą st...
Odsłon: 79
Składniki
Mąki posiekać z masłem, cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. Żółtka z cukrem z wanilią, aromatem i śmietaną utrzeć. Połączyć z mąką, dodać mielony mak, zagnieść ciasto, zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na pół godziny.
Następnie z ciasta utoczyć małe kuleczki, włożyć do foremek i wylepić. Ułożyć na blaszce, wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 12-15 minut, ostudzić.
Krem orzechowy: Masło z cukrem pudrem utrzeć na puszysty krem dodając stopniowo masło orzechowe i rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę. Doprawić do smaku sokiem z cytryny.
Krem przełożyć do szprycy cukierniczej, napełnić zimne orzeszki i zlepiać po 2 razem.
Po wierzchu można oprószyć cukrem pudrem.