Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 820
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 820
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Składniki
Zagnieść ciasto (wkruszając drożdże) i schłodzić (kilka godz. w lodówce)
Do gotującego się mleka dodać mak, gotować aż wchłonie cały płyn stale mieszając.Przestudzony mak przemielić (wystarczy raz), dodać resztę składników farszu i wymieszać (ewentualnie gdyby był zbyt suchy można dodać troche słodkiej śmietanki)
Ciasto rozwałkować (partiami) na ok.2-3 mm, wycinać kwadraty 10 cm na 10 cm .na brzegu każdego w postaci wałeczka nałożyć ok. 1 łyżkę farszu i zrolować. Posmarować jajem i piec do zrumienienia w temp. 180 st ( ok.10-15 min). Przestudzone ciastka posypać pudrem.
Smacznych i Wesołych Świąt:)