Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
świątecznie i pysznie
Sentymentalny powrót w lata dzieciństwa ,każde dziecko lubi rurki z kremem.
Odsłon: 16772
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 590
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 824
Przepis na pyszną i aromatyczną frittatę z salami, pomidorami, papryką, czerw...
Odsłon: 199
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 590
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 824
Przepis na pyszną i aromatyczną frittatę z salami, pomidorami, papryką, czerw...
Odsłon: 199
Składniki
Zagnieść ciasto (wkruszając drożdże) i schłodzić (kilka godz. w lodówce)
Do gotującego się mleka dodać mak, gotować aż wchłonie cały płyn stale mieszając.Przestudzony mak przemielić (wystarczy raz), dodać resztę składników farszu i wymieszać (ewentualnie gdyby był zbyt suchy można dodać troche słodkiej śmietanki)
Ciasto rozwałkować (partiami) na ok.2-3 mm, wycinać kwadraty 10 cm na 10 cm .na brzegu każdego w postaci wałeczka nałożyć ok. 1 łyżkę farszu i zrolować. Posmarować jajem i piec do zrumienienia w temp. 180 st ( ok.10-15 min). Przestudzone ciastka posypać pudrem.
Smacznych i Wesołych Świąt:)
Przepisy Desery
Desery
Mazurek czekoladowo bakaliowy i z białej czekolady
Desery
Babka migdałowa jak dawniej
Desery
Mazurki wielkanocne
Desery
Keks
Mazurek czekoladowo bakaliowy i z białej czekolady
Mazurki wielkanocne są pełne smaków, różnych kształtów i wzorów. Te tradycyjn...
Odsłon: 28
Babka migdałowa jak dawniej
Babki na święta się wypieka, każdy na nie czeka. Są duże, małe i malutkie, z...
Odsłon: 41