Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makowiec japoński to pyszne i proste w przygotowaniu ciasto z masą makową i jabłkami dzięki, którym jego konsystencja jest przyjemnie wilgotna. To doskonały wypiek, którego nie może zabraknąć na świątecznym stole.
Święta minęły mi bez maku. Tak – to możliwe. Dlatego wszystko to postanowiłam...
Odsłon: 21421
Propozycja na świąteczny stół. Pyszny wilgotny makowiec. Nie ma tu żadnego c...
Odsłon: 8820
Duszone z cebulą plastry szynki, podane z ziemniakami i buraczkami.
Odsłon: 191
Pyszna i prosta sałatka brokułowa z jajkiem idealna na wielkanocny stół oraz...
Odsłon: 1164
Proste danie w stylu włoskim -garść makaronu, niewiele mięsa mielonego, odrob...
Odsłon: 372
Duszone z cebulą plastry szynki, podane z ziemniakami i buraczkami.
Odsłon: 191
Pyszna i prosta sałatka brokułowa z jajkiem idealna na wielkanocny stół oraz...
Odsłon: 1164
Proste danie w stylu włoskim -garść makaronu, niewiele mięsa mielonego, odrob...
Odsłon: 372
Składniki
Do miski przekładamy miękkie masło, dodajemy cukier kryształ i wszystko ucieramy na jednolitą masę, następnie dodajemy po jednym jajku, stale miksując. Do masy wsypujemy kaszę, mąkę, cukier wanilinowy oraz proszek do pieczenia i wszystko miksujemy do połączenia się składników. Następnie dodajemy masę makową i całość łączymy mikserem. Na końcu wrzucamy starte jabłka i całość mieszamy łyżką. Gotowe ciasto przekładamy do tortownicy posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką i dokładnie rozprowadzamy. Ciasto pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 st C. około 50 minut. Upieczone ciasto studzimy w piekarniku. Tak przygotowane ciasto posypujemy cukrem pudrem.
Przepisy Desery
Desery
Mazurek Wielkanocny
Desery
Szybkie ciasto z jabłkami i budyniem
Desery
Mazurek w wersji ptasie mleczko z wiosennym pejzażem
Desery
Najlepsze ptysie z kremem ajerkoniakowym
Mazurek Wielkanocny
Mazurek Wielkanocny to tradycyjne ciasto którego nie może zabraknąć na Wielka...
Odsłon: 55
Szybkie ciasto z jabłkami i budyniem
Ciasto bez miksera z jabłkami i budyniem zapraszam po przepis
Odsłon: 482