Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makowiec japoński to pyszne i proste w przygotowaniu ciasto z masą makową i jabłkami dzięki, którym jego konsystencja jest przyjemnie wilgotna. To doskonały wypiek, którego nie może zabraknąć na świątecznym stole.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3914
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19860
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2993
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4169
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3914
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19860
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2993
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4169
Składniki
Do miski przekładamy miękkie masło, dodajemy cukier kryształ i wszystko ucieramy na jednolitą masę, następnie dodajemy po jednym jajku, stale miksując. Do masy wsypujemy kaszę, mąkę, cukier wanilinowy oraz proszek do pieczenia i wszystko miksujemy do połączenia się składników. Następnie dodajemy masę makową i całość łączymy mikserem. Na końcu wrzucamy starte jabłka i całość mieszamy łyżką. Gotowe ciasto przekładamy do tortownicy posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką i dokładnie rozprowadzamy. Ciasto pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 st C. około 50 minut. Upieczone ciasto studzimy w piekarniku. Tak przygotowane ciasto posypujemy cukrem pudrem.