Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makowiec japoński to pyszne i proste w przygotowaniu ciasto z masą makową i jabłkami dzięki, którym jego konsystencja jest przyjemnie wilgotna. To doskonały wypiek, którego nie może zabraknąć na świątecznym stole.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10473
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336803
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4435
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424047
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10473
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336803
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4435
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424047
Składniki
Do miski przekładamy miękkie masło, dodajemy cukier kryształ i wszystko ucieramy na jednolitą masę, następnie dodajemy po jednym jajku, stale miksując. Do masy wsypujemy kaszę, mąkę, cukier wanilinowy oraz proszek do pieczenia i wszystko miksujemy do połączenia się składników. Następnie dodajemy masę makową i całość łączymy mikserem. Na końcu wrzucamy starte jabłka i całość mieszamy łyżką. Gotowe ciasto przekładamy do tortownicy posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką i dokładnie rozprowadzamy. Ciasto pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 st C. około 50 minut. Upieczone ciasto studzimy w piekarniku. Tak przygotowane ciasto posypujemy cukrem pudrem.