Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makowiec na kruchym cieście z kruszonką, Makowiec z masą budyniową i polewą cytrynową. Makowiec wyszedł bardzo pyszny.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8548
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7032
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4796
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327515
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8548
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7032
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4796
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327515
Składniki
ciasto- Zmiksować masło z cukrem, jajkiem i żółtkami.Przesiać tam mąkę z proszkiem, zmiksować na niskich obrotach miksera. Zagnieść i wylepić blaszkę 22x36, wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej.
masa budyniowa-Na mleku ugotować budynie, wmieszać migdały i ostudzić do letniego, często mieszając. masa makowa-Białka ubić ze szczyptą soli i wmieszać do masy makowej. Na surowe ciasto kłaść kupkami połowę każdej masy na przemian.
Z drugimi połowami mas, postąpić tak samo z tym, że gdzie była masa makowa tam kłaść budyniową itd.
kruszonka-Zmiksować masło z cukrem potem mąką na gruby ''żwirek''. Rozsypać na górę ciasta.
Piec ok. 1 godz. w 175 *C.
polewa-Przesiać cukier puder, dodać ekstrakt cytrynowy, albo sok z połowy cytryny.Dodawać powoli gorącej wody i mieszać na lejącą papkę. Polać zaraz ''za nitką'' górę przestygniętego makowca.