Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makowiec na kruchym cieście z kruszonką, Makowiec z masą budyniową i polewą cytrynową. Makowiec wyszedł bardzo pyszny.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7877
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 298
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3117
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7877
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 298
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3117
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Składniki
ciasto- Zmiksować masło z cukrem, jajkiem i żółtkami.Przesiać tam mąkę z proszkiem, zmiksować na niskich obrotach miksera. Zagnieść i wylepić blaszkę 22x36, wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej.
masa budyniowa-Na mleku ugotować budynie, wmieszać migdały i ostudzić do letniego, często mieszając. masa makowa-Białka ubić ze szczyptą soli i wmieszać do masy makowej. Na surowe ciasto kłaść kupkami połowę każdej masy na przemian.
Z drugimi połowami mas, postąpić tak samo z tym, że gdzie była masa makowa tam kłaść budyniową itd.
kruszonka-Zmiksować masło z cukrem potem mąką na gruby ''żwirek''. Rozsypać na górę ciasta.
Piec ok. 1 godz. w 175 *C.
polewa-Przesiać cukier puder, dodać ekstrakt cytrynowy, albo sok z połowy cytryny.Dodawać powoli gorącej wody i mieszać na lejącą papkę. Polać zaraz ''za nitką'' górę przestygniętego makowca.