Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i tanie ciasto do kawy
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 335
Połączenie ryżu, mięsa i kapusty znają i kochają chyba wszyscy. Poniżej przep...
Odsłon: 89
Jak już pewnie wiecie uwielbiam czekoladę, dlatego dzisiaj zapraszam na przep...
Odsłon: 104
Często dań z podrobów nie zalicza się do wyszukanych potraw i bagatelizuje si...
Odsłon: 1467
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 335
Połączenie ryżu, mięsa i kapusty znają i kochają chyba wszyscy. Poniżej przep...
Odsłon: 89
Jak już pewnie wiecie uwielbiam czekoladę, dlatego dzisiaj zapraszam na przep...
Odsłon: 104
Często dań z podrobów nie zalicza się do wyszukanych potraw i bagatelizuje si...
Odsłon: 1467
Składniki
Margarynę lub masło (może być pół na pół) utrzeć z 3/4 szklanki cukru i żołtkami. Ucierając dodać po łyżce maku, kaszy mannej połączonej z proszkiem do pieczenia, starte na tarce o grubych oczkach jakbłka. Białka ubić, dodać do masy makowej i delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą formy i piec ok. 45 minut w temperaturze 180 stopni.
Sporządzenie polewy: Kakao, połamaną czekoladę, masło 3 łyżki, cukier 3 łyżki, śmietanę dać do rondla i podrzewać do całkowitego połączenia składników. Ciepła polewą polać ciasto. Udekorować tworząc skośne pasy wykorzystując kokos i orzechy włoskie. Ciasto można przekroić i posmarować kremem czekoladowym lub innym wg uznania.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto Ferrero Rocher
Desery
Truskawki z bitą śmietaną
Desery
Szybkie ciasto w 5 minut z truskawkami
Desery
Kruche ciasto z rabarbarem
Ciasto Ferrero Rocher
Jak już pewnie wiecie uwielbiam czekoladę, dlatego dzisiaj zapraszam na przep...
Odsłon: 104
Truskawki z bitą śmietaną
Pachnące truskawki z bitą śmietaną to najprostszy letni deser uwielbiany prz...
Odsłon: 76