Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam smaczne ciasto makowe z jabłkiem i galaretką. Ciasto za każdym razem wychodzi, a po za tym jest bardzo smaczne.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5357
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 828
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 941
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 154
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5357
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 828
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 941
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 154
Składniki
Cukier zmiksować z żółtkami, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną masę i połączyć z masą żółtkową. Na koniec do całości wmieszać mak. Blachę o wielkości 24/36 cm. wysmarować tłuszczem i wysypać tartą bułką. Piec około 35 min w 180 stopniach. Po upieczeniu wystudzić. Mus jabłkowy przełożyć do garnka i mocno podgrzać. Do mocno gorącego musu wsypać galaretki , dokładnie wymieszać i odstawiamy do przestygnięcia i do lekkiego stężenia. Gotowy krem karpatka zrobić według przepisu na opakowaniu. Pozostałe galaretki rozpuścić w gorącej wodzie ( tak jak w przepisie na opakowaniu) odłożyć do stężenia , tak aby jeszcze można było rozmieszać i powstały by kryształki. Na wystudzone ciasto nałożyć tężejący mus, następnie włoży ciasto do lodówki na godzinkę. Po wyjęciu z lodówki na mus nałożył masę karpatkową, ponownie włożyć do lodówki gdzieś na 15 - 20 min. Mus jabłkowy własnej roboty.