Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam smaczne ciasto makowe z jabłkiem i galaretką. Ciasto za każdym razem wychodzi, a po za tym jest bardzo smaczne.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 572
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11617
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13491
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2747
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 572
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11617
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13491
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2747
Składniki
Cukier zmiksować z żółtkami, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną masę i połączyć z masą żółtkową. Na koniec do całości wmieszać mak. Blachę o wielkości 24/36 cm. wysmarować tłuszczem i wysypać tartą bułką. Piec około 35 min w 180 stopniach. Po upieczeniu wystudzić. Mus jabłkowy przełożyć do garnka i mocno podgrzać. Do mocno gorącego musu wsypać galaretki , dokładnie wymieszać i odstawiamy do przestygnięcia i do lekkiego stężenia. Gotowy krem karpatka zrobić według przepisu na opakowaniu. Pozostałe galaretki rozpuścić w gorącej wodzie ( tak jak w przepisie na opakowaniu) odłożyć do stężenia , tak aby jeszcze można było rozmieszać i powstały by kryształki. Na wystudzone ciasto nałożyć tężejący mus, następnie włoży ciasto do lodówki na godzinkę. Po wyjęciu z lodówki na mus nałożył masę karpatkową, ponownie włożyć do lodówki gdzieś na 15 - 20 min. Mus jabłkowy własnej roboty.