Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
CIASTO PYSZNE POLECAM
Zamiast tradycyjnego bigosu przygotuj bigos według tego przepisu. Kapusta kis...
Odsłon: 186
Masz niespodziewanych gości, masz mało czasu na przygotowanie, mam dla Ciebie...
Odsłon: 477
Upieczony w domowym zaciszu - najlepszy, i ten zapach pieczonego chleba.
Odsłon: 2962
Smaczna sałatka z brokułem, jajkiem, pomidorem oraz kukurydzą, ogórkiem kiszo...
Odsłon: 130
Zamiast tradycyjnego bigosu przygotuj bigos według tego przepisu. Kapusta kis...
Odsłon: 186
Masz niespodziewanych gości, masz mało czasu na przygotowanie, mam dla Ciebie...
Odsłon: 477
Upieczony w domowym zaciszu - najlepszy, i ten zapach pieczonego chleba.
Odsłon: 2962
Smaczna sałatka z brokułem, jajkiem, pomidorem oraz kukurydzą, ogórkiem kiszo...
Odsłon: 130
Składniki
CIASTO:do wysokiego naczynia wsypać-cukier,kokos,suchy mak,mąkę i proszek do piecz. wymieszać dokładnie,następnie cieniutkim strumieniem wlać margarynę i wymieszać mikserem na gładką masę.Białka ubić na sztywno i dodać do utartej masy,łyżką delikatnie mieszamy.Gotowe ciasto wylać na formę 25/40 wyłożoną papierem.Piec 20-25 min w 180st.
MASA:ugotować budyń z cukrem,do gorącego dodać suchą galaretkę i wymieszać .Budyń ostudzić i dodać porcjami do utartej margaryny.
Ciasto makowe na sonczyć ponczem, trochę zostawić do biszkoptów. Na ciasto wylać budyń rozsmarować równo, namoczone biszkopty ułożyć obok siebie lekko wciskając w masę-ciasto polać polewą. SMACZNEGO