Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Malinowa chmurka to pyszne i lekkie ciasto które smakuje każdemu kto lubi owoce ,galaretkę i lekka piankę Takie ciasto smakuje wyśmienicie przy każdej okazji.
Mikser, łopatka,forma do pieczenia 25 cm, mikser, miska
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19849
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 493
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6902
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242945
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19849
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 493
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6902
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242945
Składniki
Spód Wszystkie składniki na ciasto umieścić w jednym naczyniu i zagnieść ciasto. Ciasto włożyć na pół godziny do lodówki. Po tym czasie rozwałkować i wyłożyć spód formy. Pieczemy w 180 stopniach grzałka góra dół ok 20 minut. Po upieczeniu ciasto musi wystygnąć.
Galaretkę rozpuścić w 800 ml wrzątku i poczekać aż wystygnie i zacznie tężec Jeśli mamy mrożone maliny można je dodać do zimnej galaretki wtedy zacznie tężec szybciej. Do tężejącej galaretki dodaje maliny i mieszam. Galaretkę wylewam na spód ciasta i wkładam formę do lodówki na godzine lub dwie w razie potrzeby.
Pianka. Żelatynę rozpuścić w wrzątku i poczekać aż przestygnie. W naczyniu ubić śmietankę z serkiem mascarpone i cukrem na sztywno. Następnie dodać zimna żelatynę i chwilę miksować. Taka piankę przelać na galaretkę i formę ponownie włożyć do lodówki na ok 2 gidzin. Tuż przed podaniem zarumienić na patelni migdały i posypać wierzch ciasta. Ja osobiście uwielbiam to ciasto