Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto z galaretką, malinami oraz bitą śmietaną z migdałami i bezami. Na dodatek bez pieczenia :)
WARSTWA MALINOWA:
Dwie galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wody. Do lekko przestudzonej galaretki dodajemy mrożone maliny i odstawiamy do stężenia.
SKŁADANIE CIASTA:
Blachę wykładamy papierem do pieczenia lub folią. Wykładamy herbatnikami. Wylewamy galaretkę, wyrównujemy i chowamy do lodówki.
MASA ŚMIETANOWA:
Żelatynę zalewamy zimną wodą (tak żeby zakryć żelatynę)
Do miski wlewamy zimną śmietanę 30 %, dodajemy serki i cukier puder, ubijamy na gęsty krem.
Miseczkę z żelatyną wstawiamy do niewielkiego garnka, wlewamy wodę i podgrzewamy aż żelatyna się rozpuści.
Do żelatyny dodajemy 2-3 łyżki śmietany, mieszamy i sprawdzamy czy jest zimna. Wlewamy do śmietany i miksujemy.
Krem wylewamy na galaretkę. Wyrównujemy, posypujemy płatkami migdałowymi i bezami. Ciasto chowamy na całą noc do lodówki.
Smacznego :)
Malinowa chmurka to jeden z ulubionych deserów Polaków. Chrupiąca beza, puszy...
Odsłon: 19906
Kura + boczek = To jest to! Zapraszam do wypróbowania przepisu!
Odsłon: 145
Może to być dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Polecam.
Odsłon: 49
Łatwy torcik do zrobienia. Ładnie wygląda i dobrze smakuje.
Odsłon: 48
Kura + boczek = To jest to! Zapraszam do wypróbowania przepisu!
Odsłon: 145
Może to być dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Polecam.
Odsłon: 49
Łatwy torcik do zrobienia. Ładnie wygląda i dobrze smakuje.
Odsłon: 48
Składniki
WARSTWA MALINOWA: Dwie galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wody. Do lekko przestudzonej galaretki dodajemy mrożone maliny i odstawiamy do stężenia. SKŁADANIE CIASTA: Blachę wykładamy papierem do pieczenia lub folią. Wykładamy herbatnikami. Wylewamy galaretkę, wyrównujemy i chowamy do lodówki. MASA ŚMIETANOWA: Żelatynę zalewamy zimną wodą (tak żeby zakryć żelatynę) Do miski wlewamy zimną śmietanę 30 %, dodajemy serki i cukier puder, ubijamy na gęsty krem. Miseczkę z żelatyną wstawiamy do niewielkiego garnka, wlewamy wodę i podgrzewamy aż żelatyna się rozpuści. Do żelatyny dodajemy 2-3 łyżki śmietany, mieszamy i sprawdzamy czy jest zimna. Wlewamy do śmietany i miksujemy. Krem wylewamy na galaretkę. Wyrównujemy, posypujemy płatkami migdałowymi i bezami. Ciasto chowamy na całą noc do lodówki. Smacznego :)
Przepisy Desery
Desery
Tort poprzeczny bez pieczenia
Desery
Sernik na zimno z mascarpone
Desery
Babka z galaretek
Desery
Sułtańskie roladki - przepis na turecki, budyniowy deser bez pieczenia
Tort poprzeczny bez pieczenia
Łatwy torcik do zrobienia. Ładnie wygląda i dobrze smakuje.
Odsłon: 48
Sernik na zimno z mascarpone
Zimny serniczek na upały sprawdzi się idealnie. Spód zrobiłam z pokruszonyc...
Odsłon: 1832