Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto z galaretką, malinami oraz bitą śmietaną z migdałami i bezami. Na dodatek bez pieczenia :)
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 43
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 12
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 28
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 302
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2526
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 43
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 12
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 28
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 302
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2526
Składniki
WARSTWA MALINOWA: Dwie galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wody. Do lekko przestudzonej galaretki dodajemy mrożone maliny i odstawiamy do stężenia. SKŁADANIE CIASTA: Blachę wykładamy papierem do pieczenia lub folią. Wykładamy herbatnikami. Wylewamy galaretkę, wyrównujemy i chowamy do lodówki. MASA ŚMIETANOWA: Żelatynę zalewamy zimną wodą (tak żeby zakryć żelatynę) Do miski wlewamy zimną śmietanę 30 %, dodajemy serki i cukier puder, ubijamy na gęsty krem. Miseczkę z żelatyną wstawiamy do niewielkiego garnka, wlewamy wodę i podgrzewamy aż żelatyna się rozpuści. Do żelatyny dodajemy 2-3 łyżki śmietany, mieszamy i sprawdzamy czy jest zimna. Wlewamy do śmietany i miksujemy. Krem wylewamy na galaretkę. Wyrównujemy, posypujemy płatkami migdałowymi i bezami. Ciasto chowamy na całą noc do lodówki. Smacznego :)