Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste ciasto bez pieczenia :).Idealne do kawki lub herbaty i na deszczowe wieczory :).
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 86
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 236
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 283
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 438
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 86
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 236
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 283
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 438
Składniki
Spód formy wykładamy papierem do pieczenia i kładziemy biszkopty.Następnie dwie galaretki rozpuszczamy w 500ml gorącej wody i odstawiamy do wystudzenia.Galaretki mają być płynne.Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno i dolewamy wystudzone galaretki cały czas mieszając do połączenia się składników.Masę wstawiamy na kilka minut do lodówki aby trochę stężała. Tężejącą masę wyjmujemy z lodówki i połowę wykładamy na biszkopty.Maliny myjemy i układamy na różowej masie ;). Następnie kładziemy drugą połowę masy.na wierzchu układamy biszkopty.Całość wstawiamy do lodówki aby ciasto bardziej stężało.Czas na przygotowanie polewy. Do garnuszka wkładamy połamaną na kosteczki czekoladę dodajemy mleko i podgrzewamy do rozpuszczenia się składników.Następnie polewamy nasze całe ciasto polewą albo robimy takie zygzaki lub jak kto woli :D. Całość wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. SMACZNEGO!!!