Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
DELIKATNY I PUSZYSTY BISZKOPT W POŁĄCZENIU Z MALINAMI TWORZY WYBORNE CIASTO
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9567
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4433
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 199
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20858
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9567
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4433
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 199
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20858
Składniki
BIAŁKA UBIĆ Z CUKREM NA SZTYWNĄ PIANĘ,DODAĆ ŻÓŁTKA I SOK CYTRYNOWY.LEKKO MIESZAJĄC,DOSYPYWAĆ OBIE MĄKI PRZESIANE Z PROSZKIEM DO PIECZENIA I SZCZYPTĄ SOLI.
CIASTO PIEC OKOŁO 45 MINUT W WYŁOŻONEJ PERGAMINEM FORMIE W 180 ST.ŚREDNICA TORTOWNICY 26 CM.
OSTUDZIĆ,PRZEKROIĆ NA 3 BLATY.CZEKOLADĘ ROZTOPIĆ.KREMÓWKĘ UBIĆ Z CUKREM WANILIOWYM I ŚMIETAN-FIKSEM,WYMIESZAĆ Z CZEKOLDĄ.
MALINY GOTOWAĆ Z CUKREM 10 MINUT,WYMIESZAĆ Z ŻELATYNĄ.MASĘ ODSTAWIĆ.
BISZKOPTOWE BLATY PRZEŁOZYĆ STĘŻAŁĄ MASĄ I KREMEM.RESZTĘ KRMU POSMAROWAĆ WIERZCH I BOKI CIASTA.
CIASTO SCHŁODZIĆ W LODÓWCE