Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
DELIKATNY I PUSZYSTY BISZKOPT W POŁĄCZENIU Z MALINAMI TWORZY WYBORNE CIASTO
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11063
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6341
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5407
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13314
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5080
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11063
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6341
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5407
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13314
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5080
Składniki
BIAŁKA UBIĆ Z CUKREM NA SZTYWNĄ PIANĘ,DODAĆ ŻÓŁTKA I SOK CYTRYNOWY.LEKKO MIESZAJĄC,DOSYPYWAĆ OBIE MĄKI PRZESIANE Z PROSZKIEM DO PIECZENIA I SZCZYPTĄ SOLI.
CIASTO PIEC OKOŁO 45 MINUT W WYŁOŻONEJ PERGAMINEM FORMIE W 180 ST.ŚREDNICA TORTOWNICY 26 CM.
OSTUDZIĆ,PRZEKROIĆ NA 3 BLATY.CZEKOLADĘ ROZTOPIĆ.KREMÓWKĘ UBIĆ Z CUKREM WANILIOWYM I ŚMIETAN-FIKSEM,WYMIESZAĆ Z CZEKOLDĄ.
MALINY GOTOWAĆ Z CUKREM 10 MINUT,WYMIESZAĆ Z ŻELATYNĄ.MASĘ ODSTAWIĆ.
BISZKOPTOWE BLATY PRZEŁOZYĆ STĘŻAŁĄ MASĄ I KREMEM.RESZTĘ KRMU POSMAROWAĆ WIERZCH I BOKI CIASTA.
CIASTO SCHŁODZIĆ W LODÓWCE