Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1390
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 326
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1390
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 326
Składniki
Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec dodajemy cukier i żółtka. mąkę, olej, wodę dodajemy na przemian w małych porcjach. Mieszamy drewnianą łyżką. Ciasto dzielimy na 2 części, do jednej dodajemy kakao a do drugiej 3 łyżki mąki. Ciasto wylewamy na blaszkę na przemian, 2 łyżki białego, na to 2 łyżki ciemnego. Pieczemy w temp. 175-180 stopni około 60 minut. W szklance wrzątku rozpuszczamy galaretki, schładzamy. Mieszamy z jogurtem. Wystudzone ciasto przekrawamy, przekładamy kremem jogurtowym, do którego wrzucamy maliny(parę pozostawiamy do dekoracji) Roztapiamy czekoladę, Malujemy ciasto układając maliny...pyyyycha, polecam:-)