Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie w wykonaniu kruche ciastka o smaku malinowym. Pycha.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12611
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1432
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13708
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5764
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12611
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1432
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13708
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5764
Składniki
Wychodzi około 28 ciastek. Mąkę mieszamy z budyniem i cukier puder, dodajemy pokrojone schłodzone masło i maliny. Można dodać kilka kropli aromatu. Wszystko miksujemy w robocie do uzyskania jednolitej masy. Z gotowego ciasta odrywamy kawałki wielkości małego orzecha włoskiego, lub jeszcze mniejsze. Z kawałków forujemy kulki, przekładamy je na blachę z papierem do pieczenia. Za pomocą stempli lub foremek lekko spłaszczamy nadając wzorek. Pieczemy około 20 -25 minut w 180 C.