Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie w wykonaniu kruche ciastka o smaku malinowym. Pycha.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 53
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 53
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Składniki
Wychodzi około 28 ciastek. Mąkę mieszamy z budyniem i cukier puder, dodajemy pokrojone schłodzone masło i maliny. Można dodać kilka kropli aromatu. Wszystko miksujemy w robocie do uzyskania jednolitej masy. Z gotowego ciasta odrywamy kawałki wielkości małego orzecha włoskiego, lub jeszcze mniejsze. Z kawałków forujemy kulki, przekładamy je na blachę z papierem do pieczenia. Za pomocą stempli lub foremek lekko spłaszczamy nadając wzorek. Pieczemy około 20 -25 minut w 180 C.