Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Malinowe koszyczki"
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 449
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 449
Składniki
Spody: mąkę zagnieć z masłem, cukrem, cukrem waniliowym oraz żółtkami. Ciasto zawiń w folię i włóż do lodówki na 30 minut. W tym czasie z mleka, 2 łyżek cukru i proszku budyniowego ugotuj budyń. Odstaw go do wystudzenia.
Foremki posmaruj tłuszczem. Schłodzone ciasto cienko rozwałkuj. Z placka wytnij małe krążki. Wylep nimi foremki. Spody piecz ok. 10 minut w temp. 200 st. Wystudź. Konfiturę podgrzej, przetrzyj, wymieszaj z likierem. Nałóż małe porcje konfitury do przygotowanych spodów. Zimny budyń utrzyj z masłem, nałóż do szprycy. Na babeczki wyciśnij po rozetce masy. Udekoruj malinami i miętą.
Babeczki napełnij tuż przed podaniem, by nie rozmiękły. ok. 65 min, 1 sztuka zawiera ok. 170 kcal. Ok. 55 gr za sztukę.Źródło: Tina