Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon malinowy dobiega końca więc proponuję uwieńczyć go pysznym ciastem z ich dodatkiem
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 154
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 302
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 154
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 302
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Składniki
Maliny 40 dag przesmażyć z 14 dag cukru na konfiturę malinową.
Biszkopt:Białka oddzielić od żółtek.Białka ubić na sztywno stopniowo dodając 16 dag cukru.Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia.Żółtka ubić.Wszystkie składniki delikatnie ze sobą wymieszać.Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.Blaszkę 35x24 cm wyłożyć papierem do pieczenia.Wyłożyć ciasto.Piec 20 min lub do suchego patyczka.
Przestudzone ciasto posmarować konfiturą malinową.
Masa czekoladowa:Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.Śmietankę 220 ml ubić na sztywno stopniowo stopniowo dodając pod koniec ubijania serek mascarpone.Do przygotowanej masy serkowej dodawać stopniowo rozpuszczoną czekoladę cały czas ucierając.Tak przygotowaną masę wyłożyć na konfiturę malinową.
Przykryć herbatnikami.
Ułożyć na każdym herbatniku po malinie.
Galaretki malinowe rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody.Gdy galaretka zaczyna tężeć ubić na sztywno śmietankę 330ml ,ubijać dalej stopniowo dodając galaretkę.Tak przygotowaną piankę wyłożyć na ciastka z malinami.Na wierzch utrzeć pozostałą czekoladę.