Do góry

Desery Przepis na:

Malinowe serniczki w tartaletkach

Malinowe serniczki w tartaletkach

Autor:

Przepisów i artykułów: 37 Ocena: 234

Dodano:

Odsłon: 527

Sernik w postaci słodkich tartaletek

Składniki

  • ciasto:
  • - 1 szklanka mąki tortowej
  • - 1/4 szklanki cukru pudru
  • - 10 dag margaryny
  • - 1 jajko
  • Sernik:
  • - 25 dag białego sera
  • - 0,5 szklanki malin
  • - 1 cukier waniliowy
  • - 1 budyń waniliowy
  • - 3 łyżki cukru
  • - 1 jajko
  • dekoracja:
  • - kilka malin
  • - listki melisy
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Ciasto: Mąkę i cukier puder dajemy do miski. Margarynę rozcieramy opuszkami palców z tymi składnikami. Dodajemy jajko i zagniatamy ciasto. Formujemy kulę i wkładamy do lodówki na 1 godzinę do schłodzenia. Po tym czasie ciasto wałkujemy i wylepiamy nim foremki na tartaletki. Średnica foremek wynosi około 9 cm. Ciasto nakłuwamy widelcem.
    2. Sernik: ser blendujemy jajkiem. Następnie blendujemy z cukrem waniliowym, cukrem i budyniem. Dodajemy maliny i blendujemy na gładki sernik. Masę serową nakładamy do tartaletek.
    3. Pieczenie: Pieczemy przez około 1 godzinę w temperaturze 160 stopni. Upieczone tartaletki wyjmujemy z foremek i odstawiamy do ostygnięcia.
    4. Dekorujemy malinami i listkami melisy. Gotowe!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń