Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, letni deser, którego trudno sobie odmówić. Malinowe tiramisu jest faktycznie bardzo smakowite. Słodkie biszkopty i krem połączone z aromatycznymi, kwaskowatymi malinami. Całość - niebo w gębie. Jedyny defekt to, ze nie jest to deser, który łatwo i ładnie się wyjmuje z formy.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4008
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415725
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2669
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4008
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415725
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2669
Składniki
Maliny ( 2 szklanki ) podlewamy w rondelku wodą ( ok pół szklanki ) i podgrzewamy, aby się rozpadły. Dosładzamy i gdy maliny się zagotują dosypujemy gorący kubek i mieszamy, aby proszek dobrze się rozpuścił. Mus malinowy studzimy
W naczyniu na dnie układamy biszkopty mocząc je wcześniej w przygotowanej herbacie. Mona tez ułożone w naczyniu biszkopty skropić herbatą, jeśli zamoczone zbyt chłoną płyn i rozpadają się
Przygotowujemy krem: śmietankę ( prosto z lodówki ) ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i śmietan-fixem. Gdy śmietana jest ubita dodajemy do niej mascarpone i razem ubijamy do jednolitej konsystencji
Połowę kremu wykładamy na biszkopty. Wygładzamy. Na kremie rozprowadzamy połowę malinowego musu, na którym układamy drugą warstwę biszkoptów. Skrapiamy herbatą i wykładamy resztę kremu. Na kremie rozprowadzamy drugą część musu malinowego, na nim układamy pozostawione maliny
Deser wkładamy na kilka godzin do lodówki