Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser dla dorosłych - mrożone maliny połączyłam z likierem kokosowym i bitą śmietaną. Wyszło pięknie i pysznie.
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8581
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17367
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 520
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 80
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 197
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8581
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17367
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 520
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 80
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 197
Składniki
Zamrożone maliny i banana miksujemy z likierem i rumem. Śmietanę, cukier, puder, pokruszone liofilizowane maliny ubijamy na puszystą pianę. Do kieliszków przekładamy warstwę z mrożonych malin i bitą śmietanę. Ozdabiamy malinami i listkiem limonki, melisy lub mięty. Podajemy od razu po przygotowaniu.