Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brakuje słów, jakie to pyszne:)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13982
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1613
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15773
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6394
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13982
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1613
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15773
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6394
Składniki
Piekarnik nagrzać do 170 stopni. Płytką kwadratową formę o boku 23 cm wysmarować cienko masłem. Do miski przesiać mąkę, wsypać płatki owsiane, dodać masło i palcami rozcierać składniki aż powstanie gruboziarnista kruszonka. Ręką wymieszać z cukrem, skórką cytrynową i 3/4 ilości orzeszków pinii, uformować kulę z ciasta. Dwie trzecie ciasta wyłożyć na dnie formy, nie dociskając mocno. Rozłożyć maliny i posypać kawałkami pozostałego ciasta i resztą orzeszków pinii. Delikatnie docisnąć. Piec przez 35 - 40 minut na złoty kolor. Jeszcze ciepłe pokroić na 12 części, ostudzić w formie.
Takim sposobem uzyskamy batoniki, które po wystudzeniu są przepyszną przekąską.