Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brakuje słów, jakie to pyszne:)
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4882
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13246
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5797
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7432
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4882
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13246
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5797
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7432
Składniki
Piekarnik nagrzać do 170 stopni. Płytką kwadratową formę o boku 23 cm wysmarować cienko masłem. Do miski przesiać mąkę, wsypać płatki owsiane, dodać masło i palcami rozcierać składniki aż powstanie gruboziarnista kruszonka. Ręką wymieszać z cukrem, skórką cytrynową i 3/4 ilości orzeszków pinii, uformować kulę z ciasta. Dwie trzecie ciasta wyłożyć na dnie formy, nie dociskając mocno. Rozłożyć maliny i posypać kawałkami pozostałego ciasta i resztą orzeszków pinii. Delikatnie docisnąć. Piec przez 35 - 40 minut na złoty kolor. Jeszcze ciepłe pokroić na 12 części, ostudzić w formie.
Takim sposobem uzyskamy batoniki, które po wystudzeniu są przepyszną przekąską.