Do góry

Desery Przepis na:

Malinowy budyń jaglany

Malinowy budyń jaglany

Autor:

Przepisów i artykułów: 86 Ocena: 148

Dodano:

Odsłon: 93

Pyszny, kremowy, bardzo pożywny i mocno owocowy. Idealna opcja na zdrowy deser dla dzieci.

Składniki

  • mleko 3,2% 500 ml
  • kasza jaglana 100 g
  • Maliny 200 g
  • Cukier 2 łyżki
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Malinowy budyń jaglany

Przygotowanie

  1. Kaszę przepłukać na sicie ciepłą wodą, do czasu, aż woda będzie przeźroczysta. Przełożyć do rondla z grubym dnem i zalać mlekiem. Dodać cukier i gotować na wolnym ogniu, aż kasza będzie miękka i wchłonie mleko.

  2. Maliny zmiksować i przetrzeć przez sito, aby pozbyć się pestek.

  3. Do kaszy dodać mus z malin i zblendować na gładki krem. Podawać od razu po przygotowaniu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń