Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto, które zadowoli każdego ;)
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 300
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 64
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 98
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 477
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 300
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 64
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 98
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 477
Składniki
Herbatniki zmiksować i połączyć ze stopionym masłem. Przełożyć do okrągłej formy wyłożonej papierem do pieczenia i schować do lodówki. Śmietankę ubić z cukrem pudrem. Żelatynę namoczyć w wodzie, rozpuścić w kąpieli wodnej i połączyć z ubitą śmietanką. Na końcu dodać umyte i osuszone owoce, wymieszać. Gotową masę serowo-malinową przełożyć na schłodzony spód.
Maliny podgrzać z brązowym cukrem, żelatynę rozpuścić we wrzątku, przelać do malin, wymieszać i ostudzić. Przelać na serową masę. Ciasto na noc schować do lodówki. Przed podaniem przystroić np. rozetkami z bitej śmietany i listkami świeżej mięty. Smacznego!