Do góry

Desery Przepis na:

Malinowy sernik

Malinowy sernik

Autor:

Przepisów i artykułów: 454 Ocena: 4819

Dodano:

Odsłon: 2268

Pyszne ciasto, które zadowoli każdego ;)

Składniki

  • Spód:
  • masło 82% 120 gramów
  • herbatniki 200 gramów
  • Masa serowo-malinowa :
  • biały ser mielony 650 gramów
  • cukier puder 100 gramów
  • żelatyna 20 gramów
  • woda zimna 5 łyżek
  • śmietanka 150 gramów
  • maliny 200 gramów
  • Mus z malin :
  • maliny 250 gramów
  • cukier brązowy 3 łyżki
  • żelatyna 8 gramów
  • wrzątek 3 łyżki
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Herbatniki zmiksować i połączyć ze stopionym masłem. Przełożyć do okrągłej formy wyłożonej papierem do pieczenia i schować do lodówki. Śmietankę ubić z cukrem pudrem. Żelatynę namoczyć w wodzie, rozpuścić w kąpieli wodnej i połączyć z ubitą śmietanką. Na końcu dodać umyte i osuszone owoce, wymieszać. Gotową masę serowo-malinową przełożyć na schłodzony spód.

  2. Maliny podgrzać z brązowym cukrem, żelatynę rozpuścić we wrzątku, przelać do malin, wymieszać i ostudzić. Przelać na serową masę. Ciasto na noc schować do lodówki. Przed podaniem przystroić np. rozetkami z bitej śmietany i listkami świeżej mięty.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń