Do góry

Desery Przepis na:

Malinowy sernik na zimno

Malinowy sernik na zimno

Autor:

Przepisów i artykułów: 91 Ocena: 1930

Dodano:

Odsłon: 363

Sernik malinowy na zimno na spodzie ciasteczkowym.

Składniki

  • tortownica 22 cm Ciasteczkowy spód: 3/4 szkl. zmielonych ciasteczek 8 łyżek roztopionego masła łyżka kakao
  • Masa serowa: 1kg sera białego z wiaderka 2,5 szkl malin 4 łyżki cukru pudru 2,5 łyżki żelatyny rozpuszczonej w 1/3 szkl. gorącej
> 6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Malinowy sernik na zimno

Przygotowanie

  1. Ciasteczkowy spód:
    Rozgniecione ciastka wymieszać z roztopionym masłem oraz kakao, rozłożyć je na dnie tortownicy i dociskamy ręką, tak by powstałą równa warstwa, wstawić na 30 minut do zamrażalnika.

  2. Masa malinowo-serowa:
    W blenderze zmiksować maliny, cukier puder następnie dodać ser i zmiksować. Żelatynę rozpuszczoną w gorącej wodzie dodać do malinowo-serowej masy, i miksować przez kilka sekund. Masę wylewamy na ciasteczkowy spód i wstawić na około 30 minut do lodówki aby sernik stężała, następnie wylać na sernik tężejącą galaretkę i wstawić do lodówki na około 3-4 godziny.
    Śmietanę ubić na sztywno i udekorować nią sernik.
    Do środka sernika dodałam około ¾ szklanki stężałej galaretki pokrojoną w kostkę oraz banana.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń