Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mamy dla Was przepis na pyszne pierniczki które szybko i łatwo przygotujecie! Wystarczy kilka składników aby zrobić słodki przysmak na święta. Smacznego!
• Składniki na ciasto bez mleka wyrabiamy razem przez około 10 minut (ciasto będzie przypominać kruszonkę)
• Dodajemy ciepłe mleko i wyrabiamy ciasto aż będzie elastyczne
• Wałkujemy na grubość około 0.5 cm, wycinamy wzory i przekładamy na papier do pieczenia
Pieczemy przez 10-12 minut w temperaturze 180 stopni (bez termobiegu)
• Śmietanę podgrzewamy (nie doprowadzamy do wrzenia), zdejmujemy z palnika, dodajemy czekoladę i mieszamy do rozpuszczenia
• Polewamy przestudzoną polewą upieczone pierniki i dekorujemy ozdobami
• Pierniki najlepiej smakują po kilku godzinach od upieczenia
Aby uzyskać smaczne i satysfakcjonujące nadzienie, zmiksowałem mięso mielone...
Odsłon: 1044
Bardzo smaczna, soczysta kiełbasa wieprzowa chuda, podpiekana. Kiełbasa wędzo...
Odsłon: 17
Ciasto "Och i Ach" - czyli prosta rolada z bananem - to połączenie najlepszyc...
Odsłon: 370
Przepis dnia
Przepis na soczystego kurczaka duszonego w winie
Odsłon: 372
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 1861
Kolorowa,niskokaloryczna i pyszna sałatka
Odsłon: 17489
Bardzo smaczna, soczysta kiełbasa wieprzowa chuda, podpiekana. Kiełbasa wędzo...
Odsłon: 17
Ciasto "Och i Ach" - czyli prosta rolada z bananem - to połączenie najlepszyc...
Odsłon: 370
Przepis dnia
Przepis na soczystego kurczaka duszonego w winie
Odsłon: 372
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 1861
Kolorowa,niskokaloryczna i pyszna sałatka
Odsłon: 17489
Składniki
• Składniki na ciasto bez mleka wyrabiamy razem przez około 10 minut (ciasto będzie przypominać kruszonkę) • Dodajemy ciepłe mleko i wyrabiamy ciasto aż będzie elastyczne • Wałkujemy na grubość około 0.5 cm, wycinamy wzory i przekładamy na papier do pieczenia Pieczemy przez 10-12 minut w temperaturze 180 stopni (bez termobiegu)
• Śmietanę podgrzewamy (nie doprowadzamy do wrzenia), zdejmujemy z palnika, dodajemy czekoladę i mieszamy do rozpuszczenia • Polewamy przestudzoną polewą upieczone pierniki i dekorujemy ozdobami • Pierniki najlepiej smakują po kilku godzinach od upieczenia
Przepisy Desery
Desery
Ciasto "Och i Ach"
Desery
Placek śliwkowy z płatkami owsianymi
Desery
Domowe lody bananowe z masłem orzechowym
Desery
Rogaliki z ciasta francuskiego z nutellą. Tylko 3 składniki
Ciasto "Och i Ach"
Ciasto "Och i Ach" - czyli prosta rolada z bananem - to połączenie najlepszyc...
Odsłon: 370
Placek śliwkowy z płatkami owsianymi
Dzisiaj upiekłam bardzo smaczny i prosty w przygotowaniu placek śliwkowy. Pl...
Odsłon: 375