Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj proponuję pyszne połączenie biszkoptu, śmietany, mandarynek i delicji. Ciasto nie jest za słodkie, bardzo delikatne i rozpływa się w ustach. Najbardziej smakowało dzieciom, które ciągle domagały się dokładki. Serdecznie polecam!
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2977
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 128
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 52
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 64
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2977
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 128
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 52
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 64
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Składniki
Upieczony biszkopt wystudzić i przekroić na 2 części. Dolny blat włożyć do tortownicy i nasączyć zalewą z mandarynek. Jedną galaretkę i 2 łyżeczki żelatyny zalać 1 szkl. gorącej wody, dokładnie wymieszać, odstawić do wystudzenia. Śmietankę ubić, dodać cukier puder i gęstniejącą galaretkę. Od razu wyłożyć na przygotowany i nasączony blat połowę ubitej śmietanki. Ułożyć delicje i przykryć resztą śmietanki. Ciasto przykrywamy 2 blatem, nasączamy zalewą z mandarynek.
Galaretkę rozpuścić w 2 szkl. gorącej wody. Czekoladę rozpuścić w rondelku z dodatkiem śmietanki. Gdy czekolada się rozpuści, od razu smarujemy wierzch ciasta. Na wystudzoną czekoladę układamy mandarynki. Całość zalewamy gęstniejącą galaretką.
Ciasto zostawić w chłodnym miejscu przez 12 godzin. Smacznego!