Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 553
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 51
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 29
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 553
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 51
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 29
Składniki
Piekarnik rozgrzej do temperatury 175 st. C. Każde wgłębienie w formie na muffinki wyłóż dwiema papierowymi foremkami/ Borówki przebierz, opłucz, przesyp na ściereczkę i osusz. Marcepan zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Masło ucieraj 5 minut z marcepanem, cukrem oraz cukrem waniliowym i szczyptą soli. Kiedy masa będzie puszysta, domieszaj jajka. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia, porcjami wsyp do ucieranej masy. Dodaj śmietanę oraz borówki. Dobrze wymieszaj ciasto łyżką.
Ciasto nałóż łyżką do wgłębie ń w formie. Wstaw do piekarnika. Piecz 30 minut. Wystudź. Przed podaniem oprósz cukrem pudrem.