Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 148
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3844
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 274
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 420
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 148
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3844
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 274
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 420
Składniki
Piekarnik rozgrzej do temperatury 175 st. C. Każde wgłębienie w formie na muffinki wyłóż dwiema papierowymi foremkami/ Borówki przebierz, opłucz, przesyp na ściereczkę i osusz. Marcepan zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Masło ucieraj 5 minut z marcepanem, cukrem oraz cukrem waniliowym i szczyptą soli. Kiedy masa będzie puszysta, domieszaj jajka. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia, porcjami wsyp do ucieranej masy. Dodaj śmietanę oraz borówki. Dobrze wymieszaj ciasto łyżką.
Ciasto nałóż łyżką do wgłębie ń w formie. Wstaw do piekarnika. Piecz 30 minut. Wystudź. Przed podaniem oprósz cukrem pudrem.