Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak zrobione kuleczki doskonale sprawdzają się jako prezent.
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 317
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1202
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1261
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13402
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 317
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1202
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1261
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13402
Składniki
200g gotowego marcepanu 100 g gorzkiej czekolady 5 łyżek śmietanki 30% 1 łyżka cukru Z tych składników robimy czekoladową polewę. czyli; wszystko razem łączymy i podgrzewamy az do rozpuszczenia w wodnej kapieli. Marcepan kroimy na 16 równych kawałków. Formujemy kulki. Każdą kulką nabijamy na długą wykałaczkę i maczamy w czekoladzie. Obtaczamy w wiórkach kokosowych, kakale, maku ... .
Wykałaczki z gotowymi kulkami wbijałam w główkę kapusy i na niej schły. Po godzinie były już gotowe i ułozyłam jej w foremkach. Polecam i życzę smacznego :)