Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak zrobione kuleczki doskonale sprawdzają się jako prezent.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1266
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2914
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1006
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1775
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1266
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2914
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1006
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1775
Składniki
200g gotowego marcepanu 100 g gorzkiej czekolady 5 łyżek śmietanki 30% 1 łyżka cukru Z tych składników robimy czekoladową polewę. czyli; wszystko razem łączymy i podgrzewamy az do rozpuszczenia w wodnej kapieli. Marcepan kroimy na 16 równych kawałków. Formujemy kulki. Każdą kulką nabijamy na długą wykałaczkę i maczamy w czekoladzie. Obtaczamy w wiórkach kokosowych, kakale, maku ... .
Wykałaczki z gotowymi kulkami wbijałam w główkę kapusy i na niej schły. Po godzinie były już gotowe i ułozyłam jej w foremkach. Polecam i życzę smacznego :)