Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak zrobione kuleczki doskonale sprawdzają się jako prezent.
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 993
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 69
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1129
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 184
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 993
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 69
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1129
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 184
Składniki
200g gotowego marcepanu 100 g gorzkiej czekolady 5 łyżek śmietanki 30% 1 łyżka cukru Z tych składników robimy czekoladową polewę. czyli; wszystko razem łączymy i podgrzewamy az do rozpuszczenia w wodnej kapieli. Marcepan kroimy na 16 równych kawałków. Formujemy kulki. Każdą kulką nabijamy na długą wykałaczkę i maczamy w czekoladzie. Obtaczamy w wiórkach kokosowych, kakale, maku ... .
Wykałaczki z gotowymi kulkami wbijałam w główkę kapusy i na niej schły. Po godzinie były już gotowe i ułozyłam jej w foremkach. Polecam i życzę smacznego :)