Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po pieczeniu rogali marcińskich zostało mi sporo masy marcepanowej przepis tu. Wyszła tak pyszna że musiałam ją wykorzystać. Pomysł był prosty a efekt zaskakująco pozytywny.
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Rodzynki zalewamy alkoholem i odstawiamy aż zmiękną i "naciągną". Masę marcepanową wyrabiamy dłońmi aż stanie się plastyczna. Rolujemy z niej wałek i kroimy na równe niewielkie części. Każdą z części rozpłaszczamy i układamy na niej namoczone rodzynki (2-3 rodzynki na pralinkę). Zawijamy jak knedle i tocząc na dłoni wyrównujemy. Do miski łamiemy czekoladę, w garnku doprowadzamy wodę do wrzenia. Ustawiamy miskę z czekoladą na garnku tak aby nie dotykała wody i mieszając łyżką doprowadzamy czekoladę do rozpuszczenia. Każdą pralinkę zanurzamy w czekoladzie i obtaczamy aby cała była pokryta. Układamy pralinki na desce bądź talerzu przykrytym folia spożywczą. Posypujemy wiórkami, orzechami bądź czym chcemy i wstawiamy na 1-2 godz do lodówki aż czekolada zastygnie.