Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Marcepanowy mazurek"
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 215
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 260
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 99
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2168
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 215
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 260
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 99
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2168
Składniki
na ciasto zagnieć i schłodź w lodówce. Podziel je na pół i rozwałkuj. Wylep blachę, tworząc wokół ozdobny wałeczek. Przygotuj też kilka elementów do dekoracji. Piecz całość 20 minut w 180°C.
Zmielone migdały utrzyj z cukrem pudrem i dodaj kilka kropli aromatu oraz soku z cytryny. wymieszaj i wypełnij nimi wnętrze ciasta.
Lukier wykonaj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, po czym zalej nim masę marcepanową.
Wierzch mazurka udekoruj bakaliami, migdałami oraz kawałkami ciasta, polanymi roztopioną czekoladą.
60 minut
Stopień trudności: trudne
Kalorie: 400
<strong>Renata Pyzik z Tarnogóry</strong>Źródło: Super TV