Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Marchewka w miodzie"
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34624
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 889
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 166
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3807
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34624
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 889
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 166
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3807
Składniki
Marchewki oczyść, opłucz, pokrój w grube słupki. Wrzuć na osolony wrzątek i gotuj ok. 5 minut. Wyjmij, osącz. Cebulę obierz, pokrój w krążki. Na dużej patelni rozgrzej 5 dag masła. Wrzuć marchewki.
Polej je płynnym miodem oraz octem winnym. Smaż, mieszając, 2-3 minuty. Dodaj krążki cebuli. Jeszcze chwilę smaż razem. Zdejmij z ognia. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Posyp obficie posiekanymi ziołami.
porcji, czas ok. 25 min; porcja – 120 kcal, cena 1,10 zł.Źródło: Świat kobiety