Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
muffinki wyszły przepyszne wilgotne, puszyste
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2177
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17982
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1994
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2177
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17982
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1994
Składniki
Nagrzewamy piekarnik do 170st C z termoobiegiem. W jednej misce mieszamy wszystkie suche składniki, w drugiej mieszamy dokładnie śmietanę, olej jajka; dodajemy sok i skórkę z cytryny oraz startą marchewkę (ja swoją rozdrabniałam w blenderze).
Łączymy mokre składniki z suchymi za pomocą łyżki bardzo delikatnie mieszamy, tylko do wstępnego połączenia. Nakładamy ciasto do przygotowanych papilotek i pieczemy przez 20-25 min, aż będą ładnie wyrośnięte i złotawe na wierzchu.
Kiedy muffinki się pieką robimy krem w misce dokładnie łączymy serek kremówką, cukrem i ziarenkami wanilii. Muffinki dekorujemy kremem...