Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
muffinki wyszły przepyszne wilgotne, puszyste
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2086
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 156
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1059
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1185
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12026
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2086
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 156
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1059
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1185
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12026
Składniki
Nagrzewamy piekarnik do 170st C z termoobiegiem. W jednej misce mieszamy wszystkie suche składniki, w drugiej mieszamy dokładnie śmietanę, olej jajka; dodajemy sok i skórkę z cytryny oraz startą marchewkę (ja swoją rozdrabniałam w blenderze).
Łączymy mokre składniki z suchymi za pomocą łyżki bardzo delikatnie mieszamy, tylko do wstępnego połączenia. Nakładamy ciasto do przygotowanych papilotek i pieczemy przez 20-25 min, aż będą ładnie wyrośnięte i złotawe na wierzchu.
Kiedy muffinki się pieką robimy krem w misce dokładnie łączymy serek kremówką, cukrem i ziarenkami wanilii. Muffinki dekorujemy kremem...