Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i pyszne muffinki. Są banalne w wykonaniu – wystarczy tylko połączyć suche składniki i mokre osobno, a potem wymieszać razem. Miękkie i wilgotne dzięki startej marchewce.
W takim wydaniu wątróbka zasmakuje nawet tym, którzy za nią nie przepadają. P...
Odsłon: 389
Łatwe do zrobienia. Same się obracają w czasie smażenia.
Odsłon: 1039
Makaron z karczochami w kremowym sosie po Sycylijsku.
Odsłon: 213
W takim wydaniu wątróbka zasmakuje nawet tym, którzy za nią nie przepadają. P...
Odsłon: 389
Łatwe do zrobienia. Same się obracają w czasie smażenia.
Odsłon: 1039
Makaron z karczochami w kremowym sosie po Sycylijsku.
Odsłon: 213
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski z sodą, proszkiem, szczyptą soli, cynamonem i imbirem.
Jajka mieszamy z olejem, cukrem, cukrem wanilinowym. Dodajemy startą marchewkę.
Mokre składniki wlewamy do mąki i mieszamy warzechą – krótko, tylko do połączenia składników.
Nakładamy łyżką do papilotek na mniej więcej 3/4 wysokości.
Pieczemy w funkcji termoobieg 170 stopni około 25 minut.
Posypujemy cukrem pudrem lub ozdabiamy lukrem, ewentualnie rozpuszczoną czekoladą.