Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i pyszne muffinki. Są banalne w wykonaniu – wystarczy tylko połączyć suche składniki i mokre osobno, a potem wymieszać razem. Miękkie i wilgotne dzięki startej marchewce.
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 779
Dziś do pracy.
Odsłon: 256
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1680
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 172
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 779
Dziś do pracy.
Odsłon: 256
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1680
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 172
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski z sodą, proszkiem, szczyptą soli, cynamonem i imbirem.
Jajka mieszamy z olejem, cukrem, cukrem wanilinowym. Dodajemy startą marchewkę.
Mokre składniki wlewamy do mąki i mieszamy warzechą – krótko, tylko do połączenia składników.
Nakładamy łyżką do papilotek na mniej więcej 3/4 wysokości.
Pieczemy w funkcji termoobieg 170 stopni około 25 minut.
Posypujemy cukrem pudrem lub ozdabiamy lukrem, ewentualnie rozpuszczoną czekoladą.