Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i pyszne muffinki. Są banalne w wykonaniu – wystarczy tylko połączyć suche składniki i mokre osobno, a potem wymieszać razem. Miękkie i wilgotne dzięki startej marchewce.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5355
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 885
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11785
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5355
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 885
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11785
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski z sodą, proszkiem, szczyptą soli, cynamonem i imbirem.
Jajka mieszamy z olejem, cukrem, cukrem wanilinowym. Dodajemy startą marchewkę.
Mokre składniki wlewamy do mąki i mieszamy warzechą – krótko, tylko do połączenia składników.
Nakładamy łyżką do papilotek na mniej więcej 3/4 wysokości.
Pieczemy w funkcji termoobieg 170 stopni około 25 minut.
Posypujemy cukrem pudrem lub ozdabiamy lukrem, ewentualnie rozpuszczoną czekoladą.