Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i pyszne muffinki. Są banalne w wykonaniu – wystarczy tylko połączyć suche składniki i mokre osobno, a potem wymieszać razem. Miękkie i wilgotne dzięki startej marchewce.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 827
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5771
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9587
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 275
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 827
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5771
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9587
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 275
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski z sodą, proszkiem, szczyptą soli, cynamonem i imbirem.
Jajka mieszamy z olejem, cukrem, cukrem wanilinowym. Dodajemy startą marchewkę.
Mokre składniki wlewamy do mąki i mieszamy warzechą – krótko, tylko do połączenia składników.
Nakładamy łyżką do papilotek na mniej więcej 3/4 wysokości.
Pieczemy w funkcji termoobieg 170 stopni około 25 minut.
Posypujemy cukrem pudrem lub ozdabiamy lukrem, ewentualnie rozpuszczoną czekoladą.