Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem zapraszamy do wypróbowania przepisu na pyszne muffiny marchewkowe. W smaku są wilgotne, aromatyczne i puszyste ???? Smacznego!
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 212
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2635
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 224
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 233
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 212
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2635
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 224
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 233
Składniki
• Marchewki obieramy i ścieramy na tarce o średnich lub małych oczkach • Do misy dodajemy jajka, cukier oraz cukier waniliowy i miksujemy na wysokich obrotach przez kilka minut • Następnie dodajemy olej i miksujemy na niskich obrotach przez kilka sekund • Do masy jajecznej dodajemy startą marchewkę • Do drugiej misy dodajemy: mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cynamon, imbir oraz gałkę muszkatołową • Suche składniki dodajemy do masy marchewkowej i mieszamy łyżką do momentu połączenia się składników
• Papilotki umieszczone w metalowej formie wypełniamy ciastem do 3/4 wysokości • Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20-25 minut