Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem zapraszamy do wypróbowania przepisu na pyszne muffiny marchewkowe. W smaku są wilgotne, aromatyczne i puszyste ???? Smacznego!
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 307
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4376
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1855
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3615
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30638
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 307
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4376
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1855
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3615
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30638
Składniki
• Marchewki obieramy i ścieramy na tarce o średnich lub małych oczkach • Do misy dodajemy jajka, cukier oraz cukier waniliowy i miksujemy na wysokich obrotach przez kilka minut • Następnie dodajemy olej i miksujemy na niskich obrotach przez kilka sekund • Do masy jajecznej dodajemy startą marchewkę • Do drugiej misy dodajemy: mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cynamon, imbir oraz gałkę muszkatołową • Suche składniki dodajemy do masy marchewkowej i mieszamy łyżką do momentu połączenia się składników
• Papilotki umieszczone w metalowej formie wypełniamy ciastem do 3/4 wysokości • Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20-25 minut