Do góry

Desery Przepis na:

Marchewkowe rogaliki

Marchewkowe rogaliki

Autor:

Przepisów i artykułów: 216 Ocena: 2104

Dodano:

Odsłon: 843

Nietypowe, trzyskładnikowe, szybkie marchewkowe rogaliki zachwycają nie tylko pięknym kolorem, ale też cudownym smakiem i kruchą strukturą. Nadziewane słodkim dżemem pomarańczowym.

Składniki

  • 200g masła
  • 200g tartej marchewki
  • 200g mąki pszennej
  • dżem pomarańczowy z cukinii
  • cukier puder do posypania
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Marchewkowe rogaliki

Przygotowanie

  1. Marchewkę należy połączyć z masłem oraz mąką. Wszystko dokładnie wyrobić.
    Rozwałkować niewielkie koło i powycinać trójkąty. Na szczycie każdego położyć trochę konfitury, a następnie zwijać rogale.
    Piec 20minut w 180oC. Gdy wystygną posypujemy cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń