Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiecej na moim blogu, zapraszam ! http://charlottegotuje.blogspot.com/
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 187
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1325
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25111
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 187
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1325
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25111
Składniki
Marchewkę obrać i zetrzeć na drobnych oczkach (jeśli będzie za dużo soku to trzeba marchewkę odcisnąć). Mąkę oraz olej utrzeć mikserem, dodawać kolejno po 1 jajku. Ucierać do czasu, aż masa zbieleje. Do masy dodać cukier, cukier waniliowy, sól, proszek do pieczenia, sodę, cynamon i marchewkę. Wymieszać dokładnie mikserem. Dodać bakalie i wszystko razem połączyć. Blaszkę posmarować masłem i obsypać bułką tartą. Wylać masę. Piec 60 min w nagrzanym do 180st.C piekarniku. (jeśli zacznie nam się przypalać, najlepiej jest wtedy przykryć papierem do pieczenia lub p.śniadaniowym).