Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto Marcinek z kawałkami czekolady. Jest szybsze od tradycyjnego Marcinka z ciasta ucieranego. Polecam.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 801
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425205
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10740
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 801
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425205
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10740
Składniki
Żółtka ucieramy z cukrem. Do żółtek dodajemy mąki i proszek do pieczenia i rozpuszczone masło. Białka ubijamy na sztywno. Łączymy białka z masą. Wszystko dokładnie i powoli mieszamy.
Na blaszkę piekarnikową wykładamy papier do pieczenia. Ciasto dzielimy na 3. Wykładamy na całą blaszkę pierwszą cześć i pieczemy ok 10 minut w 180 stopniach. Od razu po upieczeniu kroimy na 2 części.
To samo robimy z resztą ciasta. Śnieżkę przygotowujemy zgodnie z wskazówkami na opakowaniu. Czekoladę trzemy na tarce o grubych oczkach i łączymy ze śnieżką. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, studzimy i łączymy z masą. Przekładamy placki masą Zostawiamy masy na boki i wierzch ciasta, smarujemy. Posypujemy startą czekoladą. Chłodzimy. Smacznego ! ;) ;)