Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25938
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3291
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1419
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25938
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3291
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1419
Składniki
Wykonanie ciasta: Białka ubić, dodać cukier, dodać sypki mak, wiórki kokosowe i wymieszać.Piec 20-30 min na pergaminie.
Masa: Ugotować budyń z mleka, mąki pszennej i ziemniaczanej.Utrzeć masło z cukrem, dodawać żółtka i przestudzony budyń dobrze utrzeć.
Masę wyłożyć na placek,następnie rozłożyć rodzynki odcedzone z alkoholu,na nie wykładamy biszkopty nasączone alkoholem z rodzynek.Polać polewą.