Desery Przepis na:
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Wykonanie ciasta: Białka ubić, dodać cukier, dodać sypki mak, wiórki kokosowe i wymieszać.Piec 20-30 min na pergaminie.
Masa: Ugotować budyń z mleka, mąki pszennej i ziemniaczanej.Utrzeć masło z cukrem, dodawać żółtka i przestudzony budyń dobrze utrzeć.
Masę wyłożyć na placek,następnie rozłożyć rodzynki odcedzone z alkoholu,na nie wykładamy biszkopty nasączone alkoholem z rodzynek.Polać polewą.
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

monikado 18 czerwca 2010Zgłoś do usunięcia
robiłam,sprawdziłam,polecam:) Pyszności:)1 Kto głosował? | Odpowiedz

sereberko80 17 grudnia 2009Zgłoś do usunięcia
robie podobne, też nazywa się "cycki murzynki" i na biszkopty kładę rodzynki i wtedy oblewam polewą :-)1 Kto głosował? | Odpowiedz

lasuch-09 23 listopada 2009Zgłoś do usunięcia
Bardzo lubię to ciasto. Robię podobne, z tym, że alkohol dodaję do kremu, a na krem wykładam nisko słodzoną konfiturę z jagód.Myślę, że aby to ciasto nazywało się cycki kogoś tam, to trzeba by przed polaniem czekoladą na każdy biszkopt położyć np. wisienkę :)
Reasumując jakkolwiek nazywa się to ciasto na pewno jest pyszne i godne wypróbowania.
1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ania704 28 października 2009Zgłoś do usunięcia
A ja to ciastko nazywam cycki murzynki1 Kto głosował? | Odpowiedz

Floetka 27 października 2009Zgłoś do usunięcia
U mnie w domu to ciasto znane było pod nazwą "Cycki Teściowej" i było pyszne.1 Kto głosował? | Odpowiedz