Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1001
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 878
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12679
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1001
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 878
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12679
Składniki
Wykonanie ciasta: Białka ubić, dodać cukier, dodać sypki mak, wiórki kokosowe i wymieszać.Piec 20-30 min na pergaminie.
Masa: Ugotować budyń z mleka, mąki pszennej i ziemniaczanej.Utrzeć masło z cukrem, dodawać żółtka i przestudzony budyń dobrze utrzeć.
Masę wyłożyć na placek,następnie rozłożyć rodzynki odcedzone z alkoholu,na nie wykładamy biszkopty nasączone alkoholem z rodzynek.Polać polewą.