Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37224
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 380
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 134
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 362
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9213
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37224
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 380
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 134
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 362
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9213
Składniki
Żelatynę zalej 1 szklanką wody. Odstaw, aby spęczniała.
Truskawki wsyp do rondla, dodaj 3/4 cukru. Podgrzewaj mieszając, aż się rozgotują, dodaj 1/3 żelatyny, zmiksuj na gładko, ostudź.
Resztę żelatyny rozpuść podgrzewając.
Maślankę roztrzep z pozostałym cukrem i cukrem waniliowym, 3 łyżki wymieszaj z żelatyną.
Następnie połącz z resztą maślanki. Dodaj ubitą na sztywno śmietankę.
Tortownicę wysmaruj olejem. Najpierw wlej do niej masę maślankową. Następnie na niej rób kleksy z masy truskawkowej każdy lekko mieszając widelcem, aby powstał efekt marmurkowy.
Deser wstaw do lodówki na około godzinę. W tym czasie galaretkę rozrób w dwóch szklankach gorącej wody.
Ostudź. Kiedy marmurek zastygnie, zalej go przygotowaną galaretką. Ponownie wstaw do lodówki na około 2-3 godziny.