Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fantastyczny i mega-kaloryczny sernik na zimno. Prosty do przygotowania choć czasochłonny, ze względu na czas tężenia masy.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31299
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14483
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1384
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31299
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14483
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1384
Składniki
Pokruszone płatki owsiane wymieszać z posiekanymi orzechami i roztopionym masłem oraz rozpuszczoną czekoladą (25g). Przełożyć do małej tortownicy o średnicy 24cm, mocno ugnieść, odstawić do stężenia. W tym czasie utrzeć ser z cukrem na gładką masę, dodać jogurt i całość wymieszać. Śmietanę ubić na sztywno i dodać do masy serowej. Kolejną czynnością jest rozpuszczenie żelatyny w zimnej wodzie, następnie mieszankę podgrzać ale nie dopuścić do zagotowania, bo żelatyna straci swoje właściwości wiążące. Rozpuszczoną żelatynę dodać do masy serowej i wymieszać. Całość podzielić na dwie części. Do pierwszej dodać roztopioną czekoladę deserową, do drugiej białą czekoladę. Wykładać do tortownicy naprzemiennie - raz masę jasną, raz ciemną. Na koniec delikatnie przemieszać widelcem aby powstał efekt marmurku. Schładzać w lodówce przez co najmniej 2 godziny. Smacznego!