Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fantastyczny i mega-kaloryczny sernik na zimno. Prosty do przygotowania choć czasochłonny, ze względu na czas tężenia masy.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 915
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2814
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 915
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2814
Składniki
Pokruszone płatki owsiane wymieszać z posiekanymi orzechami i roztopionym masłem oraz rozpuszczoną czekoladą (25g). Przełożyć do małej tortownicy o średnicy 24cm, mocno ugnieść, odstawić do stężenia. W tym czasie utrzeć ser z cukrem na gładką masę, dodać jogurt i całość wymieszać. Śmietanę ubić na sztywno i dodać do masy serowej. Kolejną czynnością jest rozpuszczenie żelatyny w zimnej wodzie, następnie mieszankę podgrzać ale nie dopuścić do zagotowania, bo żelatyna straci swoje właściwości wiążące. Rozpuszczoną żelatynę dodać do masy serowej i wymieszać. Całość podzielić na dwie części. Do pierwszej dodać roztopioną czekoladę deserową, do drugiej białą czekoladę. Wykładać do tortownicy naprzemiennie - raz masę jasną, raz ciemną. Na koniec delikatnie przemieszać widelcem aby powstał efekt marmurku. Schładzać w lodówce przez co najmniej 2 godziny. Smacznego!