Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na spodzie z Oreo. Sernik dwukolorowy niczym Zebra. Sernik na zimno, może zastąpić tort. Rodzinie bardzo smakował, bo był orzeźwiający a spód chrupiący, pyszny.
Tortownicę 25 cm. zafoliować, włożyć podkładkę do tortów i zabezpieczyć wyżej boki.
spód-Ciastka rozkruszyć i rozdrobnić blenderem na żwirek wraz z kakao. Masło rozpuścić z czekoladą, wlać do ciasteczek i wymieszać. Zaraz wsypać część na dno w tortownicy i uklepać palcami. Resztę ułożyć wokół na ok.5 cm.wysokości i docisnąć do rantu.(Można wpierw ten rant natłuścić, będzie łatwiej masa się przyklejała a po wszystkim odklejała.) Masę dokładnie ulepić palcami a potem całość schłodzić, przynajmniej 1 godz.
pianka-Wodę zagotować, odstawić i zaraz tam rozpuścić galaretki.Odstawić do bardzo lekkiego tężenia, od czasu do czasu pomieszać.
czarna galaretka-Z galaretkami postąpić jak w piance. Kakao rozmieszać z powoli dolewaną galaretką. Można przelać przez sitko, jak źle się rozmiesza. Przelać do pojemnika i odstawić do bardzo lekkiego tężenia.
Śmietankę ubić z pudrem a potem serem. Miksując dolewać lekko tężejące galaretki cytrynowe.
Masę piankową nalewać proporcjonalnie więcej niż czarną galaretkę do tortownicy. Nalewać naprzemiennie do wyczerpania składników. Schłodzić całą noc w lodówce.
Zdjąć rant z tortownicy i zabezpieczenia. Podłożyć dużą łopatkę pod podkład i przenieść sernik na paterę. (dobrze jak wpierw na paterę położy się kleks masła, albo jakiegoś kremu, zapobiegnie to przesunięciu sernika.) Taki sernik można udekorować czekoladowym kwiatem i będzie to tort serowy. Sernik przetrzymywać w lodówce.
Kroić ostrym nożem.
Idealna ryba na piątkowy grill. Doprawiona na ostro była gotowa w 15 minut.
Odsłon: 23
Mięciutkie i rozpływające się w ustach i co najważniejsze gotowe w 5 minut! P...
Odsłon: 19
Bardzo prosty i szybki sposób na karkówkę. Jednocześnie tak przygotowana kark...
Odsłon: 3194
Idealna ryba na piątkowy grill. Doprawiona na ostro była gotowa w 15 minut.
Odsłon: 23
Mięciutkie i rozpływające się w ustach i co najważniejsze gotowe w 5 minut! P...
Odsłon: 19
Bardzo prosty i szybki sposób na karkówkę. Jednocześnie tak przygotowana kark...
Odsłon: 3194
Składniki
Tortownicę 25 cm. zafoliować, włożyć podkładkę do tortów i zabezpieczyć wyżej boki. spód-Ciastka rozkruszyć i rozdrobnić blenderem na żwirek wraz z kakao. Masło rozpuścić z czekoladą, wlać do ciasteczek i wymieszać. Zaraz wsypać część na dno w tortownicy i uklepać palcami. Resztę ułożyć wokół na ok.5 cm.wysokości i docisnąć do rantu.(Można wpierw ten rant natłuścić, będzie łatwiej masa się przyklejała a po wszystkim odklejała.) Masę dokładnie ulepić palcami a potem całość schłodzić, przynajmniej 1 godz.
pianka-Wodę zagotować, odstawić i zaraz tam rozpuścić galaretki.Odstawić do bardzo lekkiego tężenia, od czasu do czasu pomieszać. czarna galaretka-Z galaretkami postąpić jak w piance. Kakao rozmieszać z powoli dolewaną galaretką. Można przelać przez sitko, jak źle się rozmiesza. Przelać do pojemnika i odstawić do bardzo lekkiego tężenia.
Śmietankę ubić z pudrem a potem serem. Miksując dolewać lekko tężejące galaretki cytrynowe. Masę piankową nalewać proporcjonalnie więcej niż czarną galaretkę do tortownicy. Nalewać naprzemiennie do wyczerpania składników. Schłodzić całą noc w lodówce.
Zdjąć rant z tortownicy i zabezpieczenia. Podłożyć dużą łopatkę pod podkład i przenieść sernik na paterę. (dobrze jak wpierw na paterę położy się kleks masła, albo jakiegoś kremu, zapobiegnie to przesunięciu sernika.) Taki sernik można udekorować czekoladowym kwiatem i będzie to tort serowy. Sernik przetrzymywać w lodówce.
Kroić ostrym nożem.
Przepisy Desery
Desery
Truskawkowo-rabarbarowe tiramisu
Desery
Ptysie z bitą śmietaną
Desery
Ucierane ciasto z rabarbarem
Desery
Ciasto palma
Truskawkowo-rabarbarowe tiramisu
Tiramisu to klasyczny, włoski deser, co nie znaczy, że nie można go modyfikow...
Odsłon: 184
Ptysie z bitą śmietaną
Dzisiaj po raz pierwszy przygotowałam ptysie z bitą śmietaną. Bałam się zab...
Odsłon: 198