Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Marokańska harira"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 662
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 32
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 662
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 32
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Składniki
Obraną cebulę i marchewkę pokrój w kostkę. Na dnie dużego garnka rozgrzej olej, przesmaż na nim warzywa ze wszystkimi przyprawami.
Następnie dodaj pomidory razem z przecierem. Całość wymieszaj, zmniejsz ogień i duś 5 minut.
Potem dołóż namoczoną wcześniej soczewicę, zalej wodą i dopraw solą. Doprowadź całość do wrzenia i gotuj do czasu, aż czerwona soczewica się rozpadnie.
Około 3 minuty przed wyłączeniem dorzuć ciecierzycę. Gotową zupę posyp kolendrą.
Czas: 50 min, 1 porcja = 170 kcalŹródło: Kurier TV