Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masa plastyczna do tortów z mlekiem w proszku jest bardzo prosta i oczywiście smaczniejsza niż ta z glukozą.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1784
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3099
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1182
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1948
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1784
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3099
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1182
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1948
Składniki
W naczyniu podgrzewamy mleko z masłem. Do miski przesiewamy cukier puder oraz mleko w proszku, dodajemy mleko z masłem. Mieszamy dokładnie, możemy dodać więcej cukru z mlekiem w proszku lub mleka zwykłego by uzyskać odpowiednią gęstość masy. Dodajemy barwniki. Masa jest bardzo plastyczna, smaczna i bardzo prosta do wykonania.
To są przykładowe torty z tą masą.