Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka można wyciskać za pomocą maszynki jak i przy użyciu foremek. W smaku są idealne - pyszne, kruche - ale trzeba na nie uważać bo są mocno wciągające. :)
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 385
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 280
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 423
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1639
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 385
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 280
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 423
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1639
Składniki
Miękkie masło wyrobić ręcznie z cukrem, stopniowo dodawać mąkę wymieszaną z bezglutenowym proszkiem do pieczenia. Wyrobić ciasto, po chwili dodać jajko oraz 2 żółtka. Gęste ciasto owinąć folią spożywczą i wstawić do lodówki na około 12 godzin.
Piekarnik nastawić na 180 stopni C. Dużą blachę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Foremkami wycinać ciasteczka i układać na blasze. Można dodatkowo udekorować je marmoladą. Piec do lekkiego przyrumienienia. Z każdym dniem będą coraz doskonalsze. Smacznego.