Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka można wyciskać za pomocą maszynki jak i przy użyciu foremek. W smaku są idealne - pyszne, kruche - ale trzeba na nie uważać bo są mocno wciągające. :)
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 76
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 509
Czy jest szybki sposób na zrobienie pysznych pierogów? Jest! Tajemnica tkwi...
Odsłon: 238
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 76
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 509
Czy jest szybki sposób na zrobienie pysznych pierogów? Jest! Tajemnica tkwi...
Odsłon: 238
Składniki
Miękkie masło wyrobić ręcznie z cukrem, stopniowo dodawać mąkę wymieszaną z bezglutenowym proszkiem do pieczenia. Wyrobić ciasto, po chwili dodać jajko oraz 2 żółtka. Gęste ciasto owinąć folią spożywczą i wstawić do lodówki na około 12 godzin.
Piekarnik nastawić na 180 stopni C. Dużą blachę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Foremkami wycinać ciasteczka i układać na blasze. Można dodatkowo udekorować je marmoladą. Piec do lekkiego przyrumienienia. Z każdym dniem będą coraz doskonalsze. Smacznego.